fbpx
 

Over De Mouthoeve

Over de Mouthoeve

De Mouthoeve monumentaal pand vroeger

De oude hoeve ‘De Mouthoef’ was een langgevelboerderij. In september 1944 werd het fraaie pand door geallieerde vliegtuigen in brand geschoten omdat er Duitse tanks stonden opgesteld onder de lindebomen die voor de boerderij stonden. Tot 1951 moesten de onfortuinlijke bewoners het doen met een noodwoning. In 1951 werd een nieuwe boerderij gebouwd, de huidige Mouthoeve.

De naam Mouthoeve is aangebracht op de linker zijgevel, en verwijst naar de voormalige graanpletterij op die locatie. De boerderij, en nu ook het grondig vernieuwde complex, staat aan de kruising Erpseweg en Schutboom. Die laatst genoemde naam verwijst naar een plaats, waar een toegangsweg kon worden afgesloten om het vee binnen een bepaald gebied te houden.

projectontwikkelaar Peter Bongers de Mouthoeve Boekel

Over de projectontwikkelaar

Het was de Boekelse ondernemer, boom- en hagenkweker Peter Bongers, die de mogelijkheden van de voormalige boerderij voor zich zag. Zijn droom: maak van die oude monumentale boerenhoeve een bruisend centrum waar ondernemers, ambachtslieden, winkeliers en kunstenaars enerzijds, en dagjesmensen, fietspassanten en rustzoekers anderzijds een heerlijke stek vinden… Zoiets zou voor Boekel van grote waarde kunnen zijn.

Peter Bongers heeft stad en land afgezocht naar mooie oude bouwmaterialen, zocht contact met bouwlui die het echte ambacht nog in de vingers hebben, zocht inspiratie in binnen- en buitenland.

Sinds januari 2017, slechts twee jaar na aankoop, is het werkelijkheid: De Mouthoeve is een unieke plek waar je volop kunt ondernemen en beleven.

De gezichten achter Brasserie de Mouthoeve

Jolanda van den Elzen geeft leiding aan het team van de Brasserie. Chefkok Arian stuurt de garde in de keuken aan en bereidt zijn oog- en tongstrelende gerechten met veel plezier.

Of je nu komt voor een drankje of hapje; Jolanda kijkt er naar uit om als gastvrouw bezoekers een heerlijke beleving mee te geven. Met haar organisatie talent is Jolanda ook het aanspreekpunt voor  de huur van onze zaal voor bijv. een vergadering, feest of bruiloft.

Kom snel eens langs om te genieten van de gastvrijheid van Jolanda en de kookkunsten van Arian en het keukenteam.