De Kunstraad

De Kunstraad
De Kunstraad
De Kunstraad
De Kunstraad
De Kunstraad
De Kunstraad

Marga Janssen en Yvonne Dolk vormen samen de Kunstraad.
Kunst maakt gelukkig!

We zijn goed op onze plek op de Mouthoeve!
De Veldschuur 1C maakt het mogelijk om atelier, workshops en wisselende exposities te organiseren.
Onze bezoekers, workshoppers en gastexposanten zijn telkens verrast door de fijne sfeer, uitstraling van ons pand en de exposities. ‘Ik kom zeker terug’ en ‘dat gewoon in Boekel’ zijn wekelijkse reacties.

Met de brasserie naast de deur is het makkelijk om aansluitend aan een workshop de dag lekker te starten of af te sluiten. Workshops worden wekelijks gegeven en we hebben nog steeds als motto; ze gaan door! of er nu 2 of 8 inschrijvingen zijn.

Op de website van ‘de Kunstraad’ een overzicht van wie we als gastexposant mochten ontvangen en hoe we daar een samengestelde expositie van maken zoals ‘Hemelsblauw’, ‘De maand van het sprookje’ en ‘Restore’. Op de facebookpagina onze wekelijkse aanwinsten of het laatste nieuws.

Het workshop overzicht en het online inschrijfformulier zijn te vinden op de website van de Mouthoeve. Ook is er met ons af te spreken voor een besloten workshop met een eigen groep.

Marga Janssen maakt assemblagekunst. Zij combineert materialen zoals glas, keramiek, kralen, porcelein, tandwielen, porceleinen herderinnetjes en mozaiek in haar objecten.
Zo ontstaan fantasierijke beelden van hoofden, horrible eggs, ‘heilige teskes’ en bewerkte buffelschedels.
Op de Mouthoeve kwam ‘de tante Rietje serie’ tot leven; unieke sieraden gemaakt van porceleinen kopjes. Zo krijgt dat bijzondere familiekopje een eervol en persoonlijk tweede leven.

Yvonne Dolk vindt voor haar schilderijen inspiratie in de kleuren van het landschap, giftige sprookjes, kraaien en indianen. Zowel het figuratieve als abstracte werk wordt gekenmerkt door helderheid in kleuren, oog voor detail, krachtige lijnen en impulsieve streken.
De landelijke stijl van de Mouthoeve zorgt voor een nieuwe uitdaging: schilderen op jute en puur linnen als ondergrond. Schilderijen in klein en groot formaat.

De Kunstraad

De Kunstraad

De Veldschuur

Atelier 1C
Erpseweg 2, Boekel

mail@dekunstraad.nl
www.dekunstraad.nl

Yvonne Dolk
Marga Janssen

Bekijk de plattegrond

Openingstijden winkel

Maandag:
Dinsdag:
Woensdag:
Donderdag:
Vrijdag:
Zaterdag:
Zondag:

gesloten
gesloten
10:00 – 17:00
10:00 – 17:00
gesloten
13:00 – 17:00
gesloten